Érdekes állatok

A világ 17 legszebb macskája, akikért bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk!

A dúsgazdag cicatartók körében most az alábbi 17 cicafajta a sláger, avagy ők azok, akikért tulajdonképpen bármennyi pénzt képesek kifizetni...

NORVÉG ERDEI MACSKA

Norvég erdei macska

Ezt a gyönyörű bundást a vikingek háziasították 2000 évvel ezelőtt. Remek vadász, hosszú szőrének köszönhetően pedig jól viseli a hideget.

HIMALÁJAI MACSKA

Himalájai macska

Olyan, mintha a perzsa és a sziámi macskákból lenne összegyúrva. Karakterisztikus kék szeme és bundája teszi jellegzetessé. 1950-ben nemesítették több fajból az Egyesült Államokban. Barátságos, nyugodt fajta.

SKÓT LÓGÓFÜLŰ MACSKA

Skót lógófülű macska

forrás: scottish-doux-coeurs.com

Nemcsak rövid a füle, de előre is billen - ilyesmivel egyik macskafaj sem büszkélkedhet, csak a skót kurta. Ez a fül genetikai mutáció eredménye - és épp ez teszi bájossá - és drágává. Nagyon okos, család-centrikus, játékos macska.

PETERBALD MACSKA

Peterbald macska

Pétervári szfinx néven is emlegetett, orosz eredetű macskafajta. Vékony testű, érdekes fejformájú, nagyfülű fajta. Szeret utazni, jó a vérmérséklete.

EGYIPTOMI MAU

Egyiptomi mau

3000 éves macskafajtáról van szó - az egyiptomi fáraók kedvenc jószága volt. Nemcsak a szőre, de alatta a bőre is pöttyös.

Maine Coon

A világ legnagyobb termetű macskája. Testsúlya elérheti a 15 kilót is, hossza akár több mint 1 méter lehet. Játékos, mérete ellenére finom mozgású óriáscica.

LAPERM

LaPerm

Ezt a báránybundával rendelkező házi ragadozót az 1980-as években tenyésztették ki - hol máshol, mint az erre szakosodott Egyesült Államokban. Furcsa bundájának nagy előnye, hogy allergénmentes - a macskaszőr-allergiás macskabarátok nagy örömére.

OROSZ KÉK MACSKA

Orosz kék macska

A gyönyörű orosz kék a cári Oroszország terméke 1893-ból. A hagyomány szerint szerencsét hoz a ház lakóira.

SERENGETI MACSKA

Serengeti macska

A szerengeti nem túl régi fajta: alig 20 éve születtek meg az első példányai. Bár az afrikai szerváléra hasonlít a bundája, még sincs semmilyen kapcsolat a két faj között: a szerengeti ereiben fele részt bengáli, fele részt pedig keleti rövid szőrű vér csörgedezik. Nagyon barátságos, kedves állatok, ezért a tenyésztők és a gazdák között is egyre népszerűbb.

ELF-MACSKA

Elf-macska

Hívhatjuk manócskának is - bizarr külseje, szőrtelen, gyűrött bőre, mókás fejszerkezete és denevérfüle ellenére egy hihetetlenül barátságos, kommunikatív, különleges állatka. 2006 óta tenyésztik az USA-ban.

TOYGER

Toyger

Egy új macskafaj, mely tulajdonképpen a tigris kicsinyített mása. 1990-ben került bejegyzésre, mint új fajta a Nemzetközi Macska Egyesület-nél (TICA), 2000-ben megkapta meg az új, elismert fajta kinevezést.

AMERIKAI GÖRBEFÜLŰ

Amerikai görbefülű

Az amerikai görbefülű macska kiegyensúlyozott személyiség, jó természetű. Az első ilyen cica 1988-ban érkezett Franciaországba (az első alom 1989-ben született), Angilába 1995-ben jutott el. Rendkívül ritka fajta, különösen az Egyesült Államokon kívül. Csintalan, játékos, kellemes társ, aki csak a legritkább alkalmakkor 'szólal meg'.

BENGÁLI MACSKA

Bengáli macska

Ezt a fajtát is egyre gyakrabban látni Magyarországon - kitenyésztéséhez állítólag az ázsiai leopárdot keresztezték a házi macskával. Meggyőző méretű és küllemű macsek - aki szeret úszni, és aki el nem mozdul gazdája mellől.

SAFARI CICA

Safari cica

A házi macska és egy Dél-Afrikában előforduló vadmacska keresztezéséből tenyésztették ki az 1970-es évek elején. A 11 kilót is elérheti a súlya.

KHAO MANEE

Khao manee

Az ókori Sziám területén ezek a felemás szemű gyönyörűségek a királyi család kiváltságai voltak. A szerencsét, a hosszú életet és az egészséget szimbolizálták. Nagyon régi fajtáról van szó tehát. Az ára miatt kevéssi elterjedt.

SZAVANNA

Szavanna

Az afrikai szervál és házi macska keresztezéséből tenyésztették ki. Óriási méretű: a 15 kilót is elérheti, a magassága akár 60 centi is lehet. Magas intelligenciájú, nyugodt természetű, különleges, de aktív macska. Szeret fürdeni, sétálni, kitűnően vezethető pórázon. Az ára vetekszik egy jobb autóéval.

ASHERA

Ashera

A világ legnagyobb, legritkább és legegzotikusabb házi macskája - és természetesen egyúttal a legdrágább is. Egy Ashera macska ára 22 ezer dollárnál, azaz valamivel több, mint 6 millió forintnál kezdődik.

HA TETSZETT A CIKK KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!
HOZZÁSZÓLÁS EDDIG
SZÓLJ HOZZÁ TE IS: